Garnstump

OBS! NY BLOGGPORTAL: http://nouw.com/garnstump

Virkningens grunder del 8 - öka och minska

Publicerad 2014-07-16 14:21:39 i Virkskola,

När man har koll på samtliga vanliga maskor så behöver man även veta hur man ökar och minskar. Det är viktigt att kunna om man ska virka amigurumis. Vi börjar med att lära oss att öka, som på engelska kallas increase. Att öka är väldigt enkelt, se klippet nedan. När man ökar så gör man helt enkelt två maskor i samma maskbågpar (se bilden om du inte vet vad maskbågar är). Öka gör man för att få fler maskor på ett varv.
 
 
Att minska är lite knepigare, men när du väl kan det är det lika enkelt som att öka. På engelska kallas det för decrease. Att minska är motsatsen till att öka, istället för två maskor i samma maskbågpar så gör du istället en maska i två maskbågpar, se klippet nedan. Minska gör man för att få färre maskor på ett varv. Ökning och minskning blir lättare att förstå när man har ett mönster att gå efter.
 
 
Detta är maskbågarna, som bildas längst upp och som man brukar virka i (inte alltid dock). 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Garnstump (Madeleine)

Virkning är min passion, använder mig av både svenska och engelska mönster. Virkar oftast amigurumi. Gör ofta egna virkmönster, vissa kan du ta del av här - helt gratis! Pysslar ibland med syning och broderi. Välkomna att ta del av min virkskola samt mina egna gratis mönster!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela